عبور از دلمشغولی های عصر نو
عبور از دلمشغولی های عصر نو
با بلوغ بشر و دستیابی انسان به رفاه و امنیت بیشتر و تکیه بر ابزار یاد آوری و بسیاری از آسان سازهای تحمل و تاب آوری سختی ها، انسان نتوانست بر دلمشغولی عصر جدیدغلبه کند.
سطح دلمشغولی ها بیشتر شده است و پیرو آن درد ها و لایه های فراموشی قطور تر شده اند.
فشارهایی کمر شکن تر وسازمان یافته تر و ساختار گراتر بر انسان جدید هجمه آورده است.
و بی گمان مردم عصر جدید با توجه به توقعات ومطالبات شان ، فشارهای نو تر و بیشتری را تحمل می کنند که پیرو فنداسیون ضعیف باورها و ناچاری ها و تشتت سبک زیستی، تاب آوری چندانی نیز برای عبور از بحران ها ندارند! وهمین امر باعث بروز مشکلات روحی فراوان و افسردگی های پیشرفته و فراوانی مرگ خود خواسته و روی آوردن به اقسام اعتیادهای جانکاه گردیده است.
روشن است که با تنوع مطالبات و بالاتر رفتن سطح توقعات و رشد تکنولوژی و افزایش ابزار های حمایتی برای التیام دردها و پایداری در برابر فشارها،فشارها و درد ها نیز سازمان یافته تر شده اند.
به گمانم؛ انسان نیازمند بازگشت به سوی طبیعت وسرشت نخستین خود در بدو آفرینش است.
باورهای راستین و آموزه های ما راهکارهای مهمی را در پیشگیری از بحران و عبور از دوران گذار به پارسایی و شکیبایی و قناعت و نجابت و ... دستور داده اند و حتی پیشینیان وپیشوایان ما نیز همچون روان درمانگران کهن خلوت در گورستان و دیدن نوزادان را به عنوان داروی موثر برای غلبه بر پریشانی و اضطراب داده و پیشنهاد می کردند.
بی گمان هنوز هم پارسایی در برابر مطالبات و شکیبایی بر خشم و شهوت و گرفتاری ها و ساختارگرایی برای عبور از بحران ها و خلوت و تدبر و دیدار ناتوانان و بیماران و نشستن در زایشگاه و آرامگاه می تواند راه نفوذ را برای توقف فشار را پیدا کند.
و الی الله المصیر
حمیدرضاابراهیم زاده
۲۳ آذر۱۴۰۲
تمامی حقوق مربوط به این اثر در انحصار مولف محفوظ می باشد
- ۰۲/۰۹/۲۷