دایره مینا

منتخب آثار دکتر حمید رضا ابراهیم زاده

دایره مینا

منتخب آثار دکتر حمید رضا ابراهیم زاده

دایره مینا

منتخب مقالات،یادداشتها وآثار پژوهشی واجتماعی حافظ ومترجم قرآن کریم و نهج البلاغه و شاعر و خوشنویس و پژوهشگر حوزه جامعه و رسانه؛ استاد دانشگاه دکتر حمیدرضا ابراهیم زاده

بایگانی

جنگ سرد و طلاق عاطفی ۲

جمعه, ۷ تیر ۱۴۰۴، ۰۵:۴۵ ب.ظ

آسیب شناسی صله رحم جنگ سرد و طلاق عاطفی خانواده ها
جنگ سرد و طلاق عاطفی خانواده ها در دو دهه جدید سرعت گرفته و عوامل بسیاری برآن  تاثیر گذاشته است که بی تردید باید گفت عامل اقتصادی و مالی و وقت، بهانه ای برای فرار از مسئولیت نسبت خانوادگی است که در اندازه کوچک تر همسران و فرزندان ویااعضای خانواده ها به آن دچارند.. 
ضعف نظام تربیتی برای تربیت متخصصان اخلاق مدار و ضعف کارکرد بزرگان خاندان ویا والدین بی تدبیر و بی مسئولیت در رفع ومنع تبعیض و بی برنامگی در تالیف قلوب اعضا و خروج از فضای  فضائل اخلاقی و مهرورزی و منشور گذشت باعث فروپاشی خانواده می شود.
خانواده هایی که با جنگ سرد دچار می شوند از آموزه های راستین و اخلاق اجتماعی فاصله گرفته و با توجه به توانمندی های مالی و تحصیلی و...خود را مقتدر و بی عیب توجیه می کنند.
صله رحم ها دراین خانواده ها معامله محسوب می شود و قرضی قلمداد شده و به سرعت به سمت فخر فروشی و خودنمایی و تخلیه صمیمیت پیش می رود و درواقع اتفاق بزرگی به نام جنگ سرد دراین نوع رابطه ها رخ می دهد.
بنا براین بی تدبیری در سبک زندگی و رواج تفکر اشرافی گری و کم نیاوردن از یکدیگر و سختی رقابت در فخر فروشی بمرور آنها را نسبت به هم دشمن ودلسرد می کند.
حجم روابط  سازنده و روابط عاطفی کاهش یافته وکارکرد صله رحم منقضی شده با کوچک ترین تلنگری روابط مسدود و قطع می شود.
دراین فصل از روابط، بزرگان خاندان و خانواده و یا والدین نقش تعیین کننده ای داشته اند که با جانبداری و یا تبعیض از نقش وکاریزمای خود بصورت تدریجی خلع شده اند.
و به دلیل ضعف در تصمیم درست و کدخدامنشی عاقلانه احترامشان نیز به تدریج ار بین می رود
اغلب احترام بزرگ ترها با رفتارهای جانبدارانه و یا منفعت طلبانه ازبین می  رود. برای حفظ حرمت بزرگان، باید رفتار و التزام عملی خودشان را نسبت به دیگران و بزرگانشان بررسی نمود.
هنگامی که خانواده ها مرزهای ارزشها و هنجارهای نیک را جابه جا و دگرگون کنند و به جای تکریم هنجارهای نیک  و روابط عاطفی به سوی حواشی جلب می شوند.
مثلا به جای اهمیت دادن به حیا و عفت ورزی و نجابت و امانتداری و مسئولیت پذیری و مهربانی و گذشت و رعایت احترام بزرگتر و حفظ حرمت و کرامت یکدیگر  به صورت افراطی به توانمندی های افراد وجایگاه وپست وشغل و مقام دولتی و اقتصادی و سطح تحصیلات و مدرک تحصیلی و مال و دارایی  و زرق وبرق  در دگرگونی در آرایش و پوشش و... اهمیت می دهند.
بااین گونه رفتارها ومنش های افراطی گرایانه هنجا رها جابجا می شود و ارزش معرفت وگذشت کمرنگ می شود ومهربانی و همدلی از بین‌می رود و در درون خانواده، سطح و طبقه ای فاخر رسم شده وشکاف واقعی ایجاد می گردد.
اغلب این شکاف ها پایدار می مانند و دو طبقه جدید همدیگر را دفع  و تحقیر وتقبیح می کنند
این شکافها گاه ممکن است بر طرف شود اما هرگز روزهای سخت جنگ سرد وبی محلی های دیگران از یادشان نمی رود واین نزاع و رقابت به حدی جدی می شود که قطع رابطه رخ می دهد
تربیت در خانواده و آموزش نجابت در این خانواده توسط والدین باعث همدلی می شود. تعاون و همدلی وهمدردی و دستگیری از هم. خونگرمی و التفات به یکدیگر.
ارزش مداری وارزشمندی براساس  مهربانی و گذشت و مسئولیت پذیری در قبال هم .
شکیبایی وتاب آوری در برابر ناملایمات.
تکیه بر باورهای ارزشمند و التزام عملی به آموزه های دینی و...
باعث تقویت محبت و دوستی خانواده ها می شود.
خانواده های به هم پیوسته و مذهبی ایمان بیشتری به کرامت یکدیگر دارند!
و کرامت  یکدیگر و مردم و خود را بهتر مراقبت و رعایت می کنند.
تربیت درون خانواده باید بر مدار آموزه های راستین دینی ایجاد گردد...

والی الله المصیر
حمیدرضاابراهیم زاده
۴.۴. ۱۴۰۴

 

تمامی حقوق مربوط به این اثر در انحصار مولف محفوظ می باشد

  • حمیدرضا ابراهیم زاده

نظرات (۱)

سلام خدمت استاد ارجمند
بسیار عالی گسلشهای عاطفی را ریشه یابی کردید و راهکار دادید
امروزه ارزشهای اخلاقی به دلیل خود محوری های متکبرانه و منفعت طلبی های مالی و مادی کم رنگ‌شده هست.
می شود و با احیا آموزه های دینی اخلاقی مانند احسان، انفاق، امر به معروف ، تبری ،تولی و احترام به والدین ، صدقه، وقف و زکات روحیه ایثارو بخشندگی را در افراد جامعه تقویت کرد و همدلی و یک دلی ایجاد کرد تا لطف آدمها به هم، دیگر تبدیل به وظیفه نشود که مبنای انسانیت و محبت گردد و دلها را به هم‌نزدیکتر کند


ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی