شب آرزوها
در کائنات و آفرینش انسان ومحیط او اسرار زیادی نهفته است که آدمی به لحاظ عدم بلوغ واشراف به خود و محیط خود ازآنها ورموز آنها کمتر آگاهی دارد.
خداوند در ساختارآفرینش خود نسیم و گرانیگاه های متعددی را مرتب کرده است تا اشرف آفریده هایش بتواند نهایت رشد و تکامل خود را ازاین زوایا برداشت کند.
که رسول محبت فرمود:
اِنَّ لِرَبِّکُمْ فی أیّامِ دَهْرِکُمْ نَفَحاتٌ ألا فَتَعَرَّضُوا لَها لَعَلَّهُ اَن یصیبَکُمْ نَفْحَةٌ مِنْها فَلا تَشْقَوْنَ بَعْدَها اَبداً.
قطعا از سوی پروردگارتان نسیمی درایام زندگی تان هست.
آگاه باشید ازآن روی متابید شاید که رایحه ای ازآن برشما بتابد که چنین نسیمی سبب شود که برای همیشه بدبختی از شما دور ماند».
[سیوطی، جامع الصغیر، ج ۱، ص ۹۵]
شب ها وروزهایی وجود دارند که بخاطر موقعیت خاص خود در اضلاع آفرینش ، برسایر شب ها وروزها کشش وانرژی بالاتر ومنزلت ومنقبت گرامی تری دارند
یکی ازاین شب ها، شب آرزوهاست که به لیله الرغائب شهرت دارد.
پیامبراکرم(ص) فرمودند:
«ماه رجب، ماه استغفار امت من است. پس در این ماه بسیار طلب آمرزش کنید که خدا آمرزنده و مهربان است».
اولین شب جمعه ی ماه رجب را «لیلة الرغائب» (شب آرزوها) می نامند.
در این شب فرشتگان براهل زمین فرود می آیند. برای این شب عملی از رسول خدا(ص) نقل شده که فضیلت بسیاری دارد و بدین قرار است:
روز پنج شنبه اول ماه ـ در صورت امکان و بلامانع بودن ـ روزه گرفته شود. چون شب جمعه شد، بین نماز مغرب و عشا، دوازده رکعت نماز اقامه شود که هر دو رکعت به یک سلام ختم می شود و در هر رکعت یک مرتبه سورة حمد، سه مرتبه سورة قدر، دوازده مرتبه سورة توحید خوانده شود.
و چون دوازده رکعت به اتمام رسید، هفتاد بار ذکر «اللّهم صلّ علی محمّد النّبی الاُمّی و علی آله» گفته شود. پس از آن در سجده هفتاد بار ذکر «سبّوحٌ قدّوسٌ ربّ الملائکة والرّوح» گفته شود.
پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذکر «ربّ اغفر و ارحم و تجاوز عمّا تعلم إنّک انت العلیّ الأعظم» گفته شود. در اینجا می توان حاجت خود را از خدای متعال درخواست نمود. ان شاء الله به استجابت می رسد.
پیامبراکرم(ص) در فضیلت این نماز می فرماید:
کسی که این نماز را بخواند، شب اول قبرش خدای متعال ثواب این نماز را با زیباترین صورت و با روی گشاده و درخشان و با زبان فصیح به سویش می فرستد.
پس او به آن فرد می گوید: ای حبیب من، بشارت بر تو باد که از هر شدت و سختی نجات یافتی.
میّت می پرسد تو کیستی؟ به خدا سوگند که من صورتی زیباتر از تو ندیده ام و کلامی شیرین تر از کلام تو نشنیده ام و بویی، بهتر از بوی تو نبوییده ام.
آن زیباروی پاسخ می دهد: من ثواب آن نمازی هستم که در فلان شب از فلان ماه از فلان سال به جا آوردی. امشب به نزد تو آمده ام تا حقّ تو را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود و قیامت بر پا شود، من سایه بر سر تو خواهم افکند.
(مفاتیح الجنان. شیخ عباس قمی)
توفیق پرستش وبندگی خالصانه ی همه ی شما عزیزان را از خداوند تمنا دارم .
وامیدوارم مرا نیز از مراحم ودعاهای خیری خود بهرمند فرمائید
حمید رضا ابراهیم زاده
دهم فروردین 1396
تمامی حقوق این اثر درانحصارمولف محفوظ است
- ۹۹/۱۱/۳۰
وجود مارا آرزو دوست آفرید
آنکه می دانست ما همراهان خوبی برای اولیا اش نمی شویم
آرزو کردن و خواستن از خودش را برایمان واجب کرد
تا در مقابل شیطان سر خم نکنیم
ولی کمتر آرزو کردیم
تعجب نکنید
ما آرزو نداریم یا آرزوهای تو خالی داریم
اصلا آرزو کردن را نشناختیم
"وسخر لکم ما فی السموات و الارض جمیعا منه"
نفهمیدیم
با اینکه بر سر قدرت ، ثروت با هم جنگیدیم .