زینب (س)
سلام علی قلب زینب الصـبـور
زینب زینت بخش نام ماه علی وتسلی بخش قلب نازنین زهراست.
بانوی دانشمندی که در داغ عزیزانش سرود؛
«ما رایـت الا جمیــلا»
به راستی که سرهای بریده. زیبایی های همراه زینب بودند که قرار شد تا ابد جاودانه باشند.
شاید اگر زینب نبود حدیث نینوا تا ابد خاموش می ماند.
اوکه قراربود ازتکه های جگر برادرش امام حسن(ع) و حلقوم بریده برادرش سید الشهدا(س) ودست جدا از بدن برادرش قمر بنی هاشم (ع) وداغ لاله های فتاده در خاک وخون برای پدرش دلگویه هایزیبایی ببرد وبگوید ؛پدر جان خاطرات بعد از تو گیسویم را به ناگهی سپید کرد وجانم فسرد...
چقدر دل می خواهد زینب بودن!!
بی تردید زینب بودن برای او هزینه ای بسیار سنگین داشت.
نام فرزندانتان را زینب نگیرید.زیرا ثقل این نام تحمل می خواهد.
نام دخترتان را زینب بگیرید زیرا زیبایی وفرزانگی وفرخندگی وحیا را به همراه دارد
کسانیکه زینب هستید وکسانیکه ارادتمند نام ماه زینبید؛
بدانید که این نام بلند درکهکشانها به زیبایی ویکرنگی ونجابت وبردباری وشرافت ورحمت وفاداری وحیا متبرک است.
-----------------------------------------------------------------------------------
مختصری از زندگی نامه ی آن بانوی بزرگ
درروز پنجم ازماه پنجم یعنی ماه جمادیالاولی سال پنجم هجرت، مطابق با دوم اکتبر 626 میلادی، مصادف با پنجشنبه12مهرماه سال پنجم خورشیدی ازبطن فاطمه علیهاالسلام متولد شد. با این تولد، حضرت فاطمه(ع)، سومین فرزند خود را به دنیا آورد و پدر نیز خود را به زینت «زینب» آراست.
رسم خانواده علی(ع) و زهرا(ع) این بود که نامگذاری نوزاد خود را بهبزرگِ خانواده واگذار میکردند، امّا وقتی این نوزاد زهرا چشم بهجهان گشود، بزرگ خانواده یعنی پیغمبر(ص) در مسافرت بود و آنان چند روزی صبر کردند تا پیامبر از مسافرت آمد و همین که مژده ولادت دختر فاطمه(ع) را شنید، در اولین فرصت به خانه فاطمه(ع) رفت، و نوزاد را طلب نمود و او را در آغوش خود فشرد و بوسههای متعددی به گونهاش نثار فرمود. و نام کودک را زینب نهاد.
کلمه «زینب» از دو بخش «زین» یعنی زینت و «اَب» یعنی پدر ترکیب یافته است، و زینب یعنی زینت بابا.
آن خاتون ارزشمند هفت معصوم شامل جدش رسول خدا.پدرش علی ولی الله ومادرش فاطمه عصمت کبری و برادرانش حسن وحسین (ع)وامام سجاد(ع) وامام باقر(ع) رادرک نموده ومعاصر با آنان زیسته است. وخود نیز بعنوان دانشمند معاصر با اهل بیت به تدریس علوم وحیانی مبادرت می ورزید واز این روی به عقیله ی بنی هاشم شهرت یافت. همسرش عبدالله بن جعفر بن ابی طالب بود و دوپسرش نیزدر حادثه کربلا به همراه سایر شهدا به شهادت رسیدند
وفات و مرقد حضرت
در تاریخ وفات و مدفن حضرت زینب علیهاالسلام اختلاف است. همانطور که در تاریخ ولادت و وفات برخی از ائمه هم اختلاف است. در هر حال به احتمال قوی آن حضرت در پانزدهم رجب سال 62 هجری مصادف باسیزدهم فروردین ماه سال61 خورشیدی رحلت نمود و به نقل از کتاب "اخبارالزینبیات" در مصر خانه مسلمة بن مخلد الانصاری دفن گردید. و عده کثیری از مورخین این خبر را قبول دارند.
و گروهی میگویند: زینب مدفون در شام (سوریه. دمشق)، زینب صغری است؛ چنانچه روی سنگ قبرش ترسیم شده است و زینب کبری در مصر از دنیا رفت.ویا بنا به قولی مسموم وبه شهادت رسیده است.
چند حدیث ازحضرت زینب علیهاالسلام:
وسیله ارتباط خلق و خالق
ابوبکر با این سند: محمد بن زکریا، جعفر بن محمدبن عماره کندى، پدرش، حسین بن صالح، حى دو مرد از بنى هاشم، از حضرت زینب علیهاالسلام دختر على علیهالسلام روایت کرد که زینب علیهاالسلام فرمود: «قالت فاطمه علیهاالسلام: ... و نحن وسیلته فى خلقه و نحن خاصته و محل قدسه و نحن حجته فى غیبه و نحن ورثه انبیائه...» «ما وسیله ارتباط خدا بامخلوقهاى او هستیم. ما برگزیدگان خداییم و جایگاه پاکى ها، ما راهنماهاى روشن خداییم و وارث پیامبران اوهستیم».
بهشت جایگاه شیعیان
ابى حجاف (از محمدبن عمر بن حسن)، از زینب، به نقل از فاطمه علیهاالسلام و اشجع، بلیدبن سلیمان (از ابى حجاج، محمدبن عمرو هاشمى) اززینب دختر على علیهالسلام نقل کرد که فاطمه علیهاالسلام فرمود: «قالت فاطمه علیهاالسلام : ان رسول الله قال لعلى اما انک یابن ابى طالب و شیعتک فى الجنه» «و سیجىء اقوام ینتحلون حبک ثم یمرقون من الاسلام کمایمرق السهم من الرمیه.» رسول خدا به على علیهالسلام فرمود: «اى پسر ابوطالب! همانا تو و رهروان تو در بهشتند و به زودى قومى مى آیند که از دوستى تو سخن مى گویند. آنگاه از اسلام فرار میکنند. مانند پرت شدن تیر از کمان.»
دوستى آل محمد صلى الله علیه و آله و سلم
روایتى مشهور به «فاطمیات» در باب دوست داشتن آل محمد که بااین اسناد نقل شده است:
«... عن فاطمه بنت السجاد على بن الحسین زین العابدین علیهالسلام عن فاطمه بنت ابى عبد الله الحسین علیهالسلام عن زینب بنت امیر المؤمنین علیهالسلام عن فاطمه بنت رسول الله صلیاللهعلیه وآله قالت: الا من مات على حب آل محمد مات شهیدا» «آگاه باشید هر کسى که بر دوستى آل محمد بمیرد، شهید است.».
سلام بر دل بردبار زینب که از داغ یادگاری هایش هنوز می سوزد...
روحش شاد ویادش پر تلا لو وجاودانه باد
حمید رضا ابراهیم زاده 4/3/1392
- ۰۳/۱۰/۲۷
گفت : اگرزینب نمی آمد چه میشد بهار کربلا کامل نمی شد
گفتم : اگر بلبل هوا ی گل نمی کرد گل از بی حرمتی پژمرده می شد
گفت : محبت در کجا ابراز می گشت پرستاری پرستاری نمیشد
-
-
-
ما شکیبایی زینبی نداریم آقا جان کاسه دلمان بی تو لبریز است
اللهم عجل لویک الفرج